Pengikut

Jumlah Paparan Halaman

my day....

Daisypath Happy Birthday tickers

Jumaat, Jun 22

safi?garnier?mary kay?


x de apa2 sebab cik chubby tempek pic ni.

haaa....setelah hampir seminggu post 'emosi' cik chubby publish, hari ni cik chubby kembali dengan post yang lebih rileks2...bukan apa..hidup ni tak semuanya happy selalu kan...tapi sekrang, alhamdulillah..keadaan beransur tenang...okeyh! kali ni cik chubby nak share story tentang produk penjagaan wajah..ermm..sbanarnya benda ni lebih kepada keinginan cik chubby untuk tahu produk mana yang ssuai untuk masalah yang cik chubby hadapi sekarang ni *memanjang masalah cik chubby ni...lempang kang*..iaitu kulit berminyak...memang sejak msuk skolah mngah lagi..cik chubby ada msalah ni..tapi masa tu zaman comot2 lagi..x ambil kisah sangat pnampilan...yang tahu... pegi n balik skolah..yg tu jer..tapi bla dah meningkat ke umur 15 dan ke atas...mula demand tntang wajah...okeyh..meh cik chubby gtau produk pncuci muka prtama yg cik chubby mula guna...masa tu cik chubby darjah 6...cik chubby curik2 guna pencuci muka kakak cik chubby(sampai skrang dia tak tahu nie..)..pencuci muka safi..yg kaler hijau..tapi zaman dlu rupa dia lain....tak silap cik chubby tahun 2001...sekarang dah lain..lpas tu cik chubby try fair&lovely =>safi balqis(lama jugak cik chubby guna produk ni) => shahirah (dalam 2 tahun then stop) => natasya => garnier => safi balqis => garnier =>safi balqis => safi sari timun n lidah buaya + mask mary kay(baru 2 minggu cik chubby guna)..meh cik chubby review satu2...

1. Pencuci muka Safi.

cik chubby tak dapat google pic sebenar dia masa tahun 2001...tak jumpa langsung..ta[i lebih kurang jer dengan pek sekarang...cuma yang beza tiub dia semua warna hijau...sekarang ni putih kan..ada hijau sikit2...haa..yang dulu dia soft green...ok..not bad ...muka pon kurang berminyak and rasa bersih selalu. tapi cik chubby stop..biasa la...sedang meningkat dewasa..di tambah pulak dengan lambakan produk terbaru yang menguji nafsu utuk membeli....heheheh...

2. Pencuci Muka Fair&Lovely


yg ni pic versi sekarang...pic versi dolu2..cik chubby pon dah lupa camne rupa dia...pencuci muka ni untuk kulit cik chubby agak kering..so..tak lama pun...ahahha...membazir betull cik chubby ni....

3.Pencuci Muka Safi Balqis.


yang ni sanggggaaatttt sesuai ngan skin cik chubby...minyak pon hilang...kulit pon x bape kering....murah pon murah..(time ni murah lagi..)lama jugak cik chubby guna produk ni...cik chuby guna satu set...puas hati..siap berebut n main sorok2 krim kecantikan lagi ngan kakak cik chubby...dia suka cilok krim kecantikan yang pot kecil tu bawak balik kolej dia(masa tu dia stdy uitm)...tapi...stop jugak wlpun sesuai...jiwa remaja..pantang bende baru kluar...try saja...

4. Pencuci Muka Syahirah
ni antara produk pencuci muka yang cik chubby suka dengan bau dia..sangat wangi...yang ni pon ok...cik chubby guna satu set jugak..mula2 beli set percubaan yg harga dia sepuluh hengget tu..then ok la..!! pegi skolah kwan2 tnya pkai apa sbb muka licin *masa tu tak pasti licin sebab muka bmnyak atau licin effect produk ni*..kulit pon cerah skit..mklumlah...bjemur masa tnggu bas skolah...tapi satu jer yang cik chubby tak tahan..toner dia..makin lama guna,cik chubby perasa kulit muka cik chubby area tepi hidung merah2....bila salah sorang mmber cik chubby tegur, terus stop...tukar lagiii...


5.Sabun Natasya.

oh! part ni sangat tragis dalam hidup cik chubby! ni semua gara-gara terpengaruh dengan kulit muka member baik cik chubby sebab hampir sebulan setengah x jumpa..tup2 jumpa, muka dia cerah n glowing semacam...kawan2 smua tanya dia pakai apa..dia gtau la gini2..trus cik chubby try...masa tempoh tak berjumpa  tu masa cuti skolah nak masuk tahun baru...cik chubby nak masuk upper 6 time tu....cik chubby ppon guna la...cik chubby x guna lain dah..just sabun ni je..krim apa bagai cik chubby x guna...dalam masa seminggu..masyaAllah..kulit muka cik chubby pedih giler..rasa macam terbakar bila duduk bawah matahari n dalam suasana panas...tambah2 cik chubby skolah sukan plak...slalu berjemur la...last stop la...masa ni cik chubby habis fed up la dengan smua produk...masa tu pula ada produk baru lancar...apa lagi..cik chubby terus beli...

6. Pencuci Muka Garnier
haaa...lepas dah sakit hati dengan sabun natasya tu,cik chubby guna garnier...pencuci muka jer...krim dia langsung cik chubby tak guna....pegi skolah just tempek bedak baby jer...masa ni lantak la muka nak hitam ke...apa ker..apa yang cik chubby nak, kulit cik chubby dapat kembali macam dulu...cik chubby guna sampai hujung tahun 2008...ok..tapi tak berapa brkesan mcam safi balqis..mungkin kena guna satu set*weyh..belubang poket cik chubby klu nak guna satu set..mahal kot bagi student/budak skolah macam cik chubby masa tu*...beberapa bulan lepas masuk tahun baru(2009)cik chubby tukar produk lagi..kembali guna safi balqis..maintain sampai hujung tahun...start februari 2010..cik chubby tukar ke garnier balik..sebab apa????baca bawah....


7. Safi Balqis Perfect 10
awal 2010. safi balqis dah bertukar wajah...dah brtukar wajah tu satu hal...mahal kemain...ada setengah kedai still ada stok lama safi balqis..ada setengah kedai dah takde stok lama n yang ada semuanya stok yang perfect 10 nie...so..cik chubby try la guna yang stok baru ni...just guna pencuci muka yang kaler biru khas untuk kulit berminyak..kena sangat la dngan problem cik chubby masa tu...tmbah2 plak safi balqis ni dah mmnag sesuai dengan skin cik chubby....try tak smpai 2 minggu..kulit muka jadi mcam berkerak + kasar + kering....ngeri cik chubby....produk trbaru ni dorang ada campur bahan baru... awan nano biowhite bagai...mungkin tak sesuai dengan skin cik chubby...so..cik chubby berusaha cari produk safi balqis yang lama kat kedai2 yang stil jual...cik chubby mmng guna satu set...kcuali toner..sbab kulit jadi nipis....sampai la pertengah tahun 2011...produk safi balqis yang lama dah takde...frust tertonggeng cik chubby masa tu..tak tahu nak guna produk apa..so..nak tak nak..cik chubby guna jugak la yang baru ni...tapi..tak lama...sebab harga dia TERlalu mahal....krim yang berat 50g..dah cecah 11.00 ringgit...bayangkan besar mana jer...tu untuk krim siang..malamnya tak cmpur lagi...jadi start dari situ cik chubby mula usha2 produk lain..kdang2 tu klu kakak cik chubby balik bercuti kampung, cik chubby rembat pencuci muka dia..safi gamat....dan baru 3 minggu lepas, anak sedara cik chubby yg kerja sbgai BC kat mary kay datang rumah..dia cakap dia nak wat facial kat muka cik chubby PERCUMA...haaa..tunggu lagi...cik chubby tadah muka depan dia la....


8. Mak Mary Kay Oil Skin
cik chubby guna yang no 2 dari kiri tu...harga dia..mak aaii...boleh pengsan..kalau satu set dalam 2++.00..dia ada bape ntah..dalam 4-5 barang kot..ntah..cik chubby pon lupa..tapi yang pic atas ni untuk kulit normal kalau tak silap cik chubby...masa buat facial tu, cik chubby guna semua skali...tapi paling cik chubby suka mask dia...perghh....!!! memang best..kulit licin sngat lpas cuci...rasa nak belai sepanjang hari....mask ni dia 2 in 1...dia skrub jugak..lpas kering kat muka, kita pedap2 dengan air then gosok...seminggu 2x je guna...than 6 bulan..harga 75 hengget..ok la kan..rtapi cik chubby guna seminggu skali jer...malas nk tnggu lma2..hakhakhak..tapi serius..brkesan..produk ni slamat..sebab dia 100% berasaskan bahan semula jadi....stakat ni muka cik chubby minyak dah kurang...muka pun dah x kusam sngt..sbab skrub dia tu dah cuci kulit mati...kulit licin jer....

9. Pencuci Muka Mentimun dan Lidah Buaya.\
               

memandangkan Safi Balqis Perfect 10 tu tak sesuai untuk skin cik chubby...so, cik chubby stop...then cik chubby beli safi yang berasaskan benda sejuk macam ni...serius..sangat sejuk..kulit lembab...cepat meresap dalam kulit....tapi sapa yang nak putih/cerahkan kulit..cik chubby x syorkan guna ni..sbb dia lambat brtindak ke arah tu...tapi yang penting..dia selamat...bahan kimia pun takde,,,kalau ada pun, tak membahayakan....

Jadi sekarang ni...cik chubby dah gatal tangan nak beli produk garnier(krim) pulak..tapi still tak berani....bukan apa..cik chubby kan dok kluar n terdedah dngn chaya mrtahari..lama2 berjelaga jugak la kalau takde uv protect kan..so, nak tanya...



cream garnier light gentle ni ok tak????abang cik chubby guna yg ni...tiba2 muka dia cerah skrang..*jelous pun ada*...blogger2 semua, sape guna produk ni??? boleh tahu tak effect dia mcm mana.... :)

p/s : produk kat atas ni ni semua ok..tapi terpulang pada penerimaan kulit kita masing2..ada kulit yang sensetif..ada kulit yang normal...jadi..berkesannya produk tu, bergantung pada kulit pemakai tu balik...cik chubby tak kutuk pon produk2 kat atas tu...lagi suka ada..sebab boleh buat eksperimen kan..pastu boleh tukar2 pndapat dngan orang lain... :) .lenguh tangan menaip...x stop...buat manuskrip pun tak macam nie.... *pengsan sat...satgi bangun balik*




6 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

safi rania gold

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

Mrs.Eady...ok ek safi rania?

miss.star.shu berkata...

tigin nak guna pencuci muka garnier,tapi,ok x ekk

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

miss star, dpend kulit muka masing2..klu cik chubby mmang tak boleh...klit jadi nis n cepat merah..skrang back 2 safi balqis.. :) miss star guna prduk apa skrang?

zieziEZWANIE berkata...

Dah beli krim garnier tu ?

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

zieziEZWANIE, cik chubby dah bli..tp x ssuai la...so, guna safi blqis prfect 10 jugak....just pkai pncuci muka biasa n krim mlam..tu je...alhamdulillah..skin ok.. :)