Pengikut

Jumlah Paparan Halaman

my day....

Daisypath Happy Birthday tickers

Isnin, Ogos 1

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..


hari pertama ramadhan abang ben dah buat segmen best!...rugi tak join...dapat kongsi pngalaman puasa dengan yang lain...jom join cepat..!!

pengalaman kali pertama berpuasa..ermmm...masa tu umur 7 tahun...pagi2 mak gerak bangun sahur.  hari pertama dan seterusnya berjalan lancar walaupun urat 'baloq liat' mula kelihatan.  masuk hari ke 5...cik chubby memang giler malas nak bangun..sampaikan ada satu peristiwa tu yang mana mak cik chubby baru tolak pintu bilik nak kejut cik chubby..belum bersuara lagi..cik chubby dah geleng-geleng kepala tanda tak nak sahur..masa tu di luar sedar.....sampai sekarang benda tu jadi modal family untuk kenakan cik chubby time bulan puasa....malunya jangn cakaplah..macam nak letak tudung periuk tebal-tebal depan muka nih...

bab berpuasa pulak...hehehhe...pnteng-memonteng tu normallah bagi budak sebaya cik chubby....tak tahan tengok member non-muslim makan..kita pon tumpang beli n g lepak sebelah dorang...masa tu tahun ptama belajar puasa..darjah 1....menu berbuka yang mnjadi pilihan....air lai ci kang dengan kuih tepung pelita...hahahah..wajib ada....

korang pulak cmna???


11 ulasan:

DaYaH JeLitA berkata...

saya pon baloq liat gak sampai kena simbah air..huhu..saya join gak segmen ni..singgahla kalaw sudi :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Kaki Wayang berkata...

hahahahaha..macam-macam ragam jugak kan..dah follow dah blog awak..semoga kenangan lama dijadikan iktibar untuk kita tempuhi ramadhan kali ini..

along_ayyan berkata...

kena simbah air. macam along dulu. baloq liat sungguh. haha

http://missdamia93.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

mawarseri berkata...

hihihi..hanya mampu senyum...cam penah je

'mitchie' yusoff berkata...

tepung pelita... nyum2

cik ana berkata...

datang membalas kunjungan...
hehe..sama la kita mls nk bgn time sahur..skrg pun sma jugak..haha..

Iffah Afeefah berkata...

terbaikkkk tepung pelita

Dududu berkata...

hahaha sama2 la kta liat nk bgn knn ^^

mahizan Sweet berkata...

datang membalas kunjungan..

salam ramadhan dari missweet..:)

aida4eva berkata...

time budak2 kan..hehe

rindu zaman dolu-dolu :D

http://aida4eva.blogspot.com

aziesuhaimi berkata...

hehe comelnye geleng2 kepala xnk sahur...sy lak pejam mata sambil mkn ms sahur..giler mls nk buka mata.huhu..salam ziarah dr follower kamu :)