Pengikut

Jumlah Paparan Halaman

my day....

Daisypath Happy Birthday tickers

Khamis, Januari 17

Tahniah sayang2ku semua...!!






Salam tahun 2013 buat smua...amboi cik chubby...sakan aih cuti noo...hehehehe....almaklumlah..pnyakit lama kembali lagi!!!!ok2..mlas nk mmbebel pnjang sbb mlas nk mnaip...kali ni cik chubby nk story psal apa yg trjadi spnjang bulan julai hingga saat ni....tapi yg nk story ni yg manis2 je....yg pahit bedengung, lempaq buang dlm lombong k...x pyah nak ingat2 lagi...ok..meh cik chubby start. Tahun lepas, bberapa knalan cik chubby msa zman skolah dah pon brtukar status dari bujang-tunangan orang...bujang-isteri orang....sbnarnya, 5 tahun yg lpas lgi ada mmbr cik chubby yg dah mnamatkan zaman bujang..tapi time tu cik chubby x brksempatan nk pgi...lg pon, klu pgi pon..x adanya cik chubby nk story mory dlm blog ni..sbb time tu natang gapo blog ni pon x tahu..ye idok???ok...1st skali, cik chubby nk ucap thniah kat mmber cik chubby yg bawah nie...

azizah/jijah n pasangan...mmber skolah mnengah cik chubby msa skolah mnengah..dia kawen bulan julai tahun lpas...so beautiful dia hari tu...macam arab!!!tema hri tu pink+prple..sweet kan...n yg pling best, kitorang yg pgi 5 buah keta ni dpat spcial gift dr phak pngantin..haa..(jakun sebentar)..then kat pintu nk msuk khemah umah dia plak, dia ada siapkan guestbook untuk tnggalkan ucpan...kelakar giler time tu...orang lain sign x de mende blaku pon..turn kitorang, smpai terbalik papan yg alas buku tu...memalukan!!! ape2 pon..
SELAMAT PENGANTIN BARU JIJAH N PASANGAN. SEMOGA TERUS KEKAL BAHAGIA HINGGA KE SYURGA DAN DIKURNIAKAN ZURIAT YG SOLEH DAN SOLEHAH. AAMIIN..

menyusul lepas tu plak...antara mmber baik/rapat cik chubby...tapi dia btunang la...

tarra..!!!cik syikin yg very the suka kacau oqang time blik skolah dulu2...dia btunang raya ke-2 blan 8 thun lpas...cik chubby antara ttamu trawal yg smpai hri tu...cik chubby n cik syamin..(bangga bberapa saat..) cik chubby gubah satu bekas untuk dia....bukan stakat smpai awal je..cik chubby siap ikut dia g make up lgi..hahha...paling best dia yg drive..cik chubby dok sbalh..ni saper yg nk btunang nih????heheh..cik chubby kan PENAKUT nak drive keta..wlaupun lesen dah 3 tahun..wow!!!3 tahun dah ek..bln 9 ni msuk 4 tahun...x sedor diri la...cik chubby stay umah dia dr pkul 11.30 pagi smpai 4.30 ptang..haa...nmpak..mlampau x...nsib baik musim raya time..so, buat mcm x bsalah je... anyway, buat sahabat cik chubby yang ni...
SELAMAT BERTUNANG.SEMOGA IKATAN INI TERUS BERKEKALAN HINGGA KE JINJANG PELAMIN DAN KEKAL BAHAGIAN HINGGA KE SYURGA. AAMIIN...

next entry, mmber cik chubby jgak brtunang..dia bulan 10..klu x silap cik chubby raya haji kedua...
cik izza yg gojes..!!ni bkan pic dia btnang..ni pic dia tngah ready nk trun g dewan konvo dia..pkul 5.45 pagi hokeyh..ko mmpu kol 5.45 pgi make up cmtu..x de kan...dia mmpu..hahahha....cik chubby x tahu pon dia btunang hri apa..juz bberapa hari lpas tu nmpak dia uplod pic dlm fb....cik chubby x kisah la klu x invte..btunang kan..to cik izza..
TAHNIAH DI ATAS IKATAN INI. SEMOGA BERJALAN LANCAR HINGGA KE HARI PERNIKAHAN KELAK DAN HUBUNGAN DENGAN PASANGAN SENTIASA HARMONI DAN BAHAGIA. AAMIIN...

carta hari bhagia mmber cik chubby strusnya jatuh kepada mmber form 6 cik chubby..(macam carta lagu dah aih..)
nurul sakinah a.k.a nu'own...dia pon btnang bulan spuluh jgak..mcm mmber cik chubby yg atas tu...tpi dia ni naik 'kpl trbang', so dia x amik msa lama untuk nikah...dak ni cik chubby knal dia sthun jer..very the gile2 person dia ni..cpat mesra...n cik chubby ingt lagi, masa dia mula2 jd budak baru dlm klas cik chubby, cik chubby la orang ptama g tegur dia..eh..bukan tegur...pgi mintak tisu kat dia...hahah...ngok ngek btul...orang tnya khabar ke...bkenalan ke..ini tak..pgi mintak tisu....dia spplier choki2 dlm klas untuk cik chubby n kawan2...hakhakhak...dia kcik n kurus SANGAT k...dlm pic ni dia x pkai heel..dia pkai kasut bele je..tu yg nmpk rendah dr biasa...so...
SELAMAT PENGANTIN BARU NU'OWN. MOGA IKATAN NI MMBAWA BAHAGIAN DAN MENDAPAT RAHMAT DAN BERKAT DARI ALLAH S.W.T DAN TERUS KEKAL BHGIA HINGGA KE SYURGA.AAMIIN.

seminggu lpas tu plak...wedding sorang lagi kenalan cik chubby...
afiza...wdding yg paling jauh yg prnah cik chubby attend stakat ni...sungai kob..dekat dengan air trjun sedim..sbnarnya, cik chubby x prnah skelas langsung dngan dia..klas2 asing...klu trsrmpak time skolah pon snyum2 n tgur cm biasa je...dia sungguh COMEL hari tu...n kitorang yg bgelar kawan2 dia ni dpt spcial giftdoor dr dia...TQ so much fiza...trharu sngat k....n pling suka, mknan hari tu sedap ok..kambing msak kurma...ptama kali mkan lauk kmbing kt umah kndri..sblom ni, cik chubby pangkah hbis la lauk kambing ni klu rumah kndri...sbb bau hanyir dia tu kuat..yg ini, bau pon x...buat fiza n pasangan..
SELAMAT PENGANTIN BARU.SEMOGA PERKAHWINAN INI DILIMPAHI BERKAT DAN RAHMAT DARI-NYA. AAMIIN...

Dan seminggu lpas tu plak....cik chubby ada stu lgi event...yg kali ni lain..bukan kawan2..tapi anak buah cik chubby...haaa...ko ade anak buah kawin dlu dr mak sedara...aku ade..hahhha...
liya-yg ni pic dia akad nikah....event kali ni cik chubby jd mcam tuan rumah dah..mna x nyaa...cik chubby plak nk kena urus giftdoor untuk ttamu...pelan asal cik chubby x nak tdor umah dia...pgi hr akad nikah dia tu cik chubby bawa bju untuk pkai time nikah dia petang tu je...n sblom mlm nk blik..alih2 cik chubby dipaksa tdur sna..sekali dia buat mnja n mrengek dia..cair la cik chubby...dia mmang rapat ngan cik chubby...dia btunang bulan 2011 dlu...time tu cik chubby tido sna jugak..kali ni ingat x nak..skali kenaa daaa....wedding nie, segala crita suka,sedih,gembira,airmata ada...dugaan untuk dia n fmly....pic somi dia cik chubby x de plak...heheh...somi dia pon rapat gak ngan cik chubby....tu liya..
SELAMAT PENGANTIN BARU. JAGALAH PERKAHWINAN INI SEBAIK-BAIKNYA. JANGAN LALAI. BANYAKKAN DEKAT DIRI DENGAN ALLAH.INSYAALLAH, DIA BANTU. SEMOGA TERUS KUAT DAN TABAH DALAM MENGHARUNGI FASA HIDUP YANG BARU NI.INGAT, BANYAK LAGI DUGAAN LEPAS NI. SEMOGA IKATAN INI KEKAL HARMONI SELAMA-LAMANYA. AAMIIN...

ok.tamat ucapan tahniah untuk mereka yang mengikat tali prtunangan dan prkahwinan.kali ni cik chubby nk wish untuk sahabat2 cik chubby yang bru dapat keje n hbis study...buat :-

syikin-tahniah sbb dah hbis study di UUM..n slamat mnjalani praktikal bulan 2 nnti...

shamin plak, tahniah jugak sbb dah selamat mnjalani majlis konvokesyen di UMS Kota Kinabalu bulan 10 yg lpas...smoga terus muirah rzeki lepas ni k...

wanie-tahniah dear..!!!sbb dapat keje dah pagi tadi..jngn lupa blanja aku lpas ni k..cpat btol rezeki hg..hope rzeki hg nek plamin pon scepat ni jgak la ek...(ko kurus time nie wanie...JUJUR AKU DENGKI!)

fara-jugak tahniah sbab dpt job baru k...stlah bertahun di tmpat keje tu, now dah bralih angin..senang la ang nk p shopping J.J...dekat sangat dah tu....hehehe

sebenarnya, banyak lagi yg cik chubby nk wish dkat mmber2 lain..tpi ada yg x de pic..ada yg x ingt trikh hr bhgia dorang n ada yg cik chubby x pasti smada fakta atau auta. Jadi kat sini cik chubby ucapkan scra umum je la ek..buat sape2 yg knal cik chubby, tahniah di atas kjyaan masing2...semoga trus sukses dlm khidupan baru..

DAN....

tak lupa juga buat cik chubby sndri sebab....

buah tngan sulong cik chubby dlm bidang penulisan dah trbit n dicetak kluar dan mula trjual kt kedai buku sluruh malaysia...alhamdulillah. penat lelah cik chubby...sakit sedih cik chubby dalam nak siapkan naskhah ni berbalas jua. Terima kasih Allah. 

Ok..dah jemu.nnti jumpa lagi k...

p/s: mulut orang kadang2 ni mcam pisau karat..nmpak je buruk, sekali hiris....luka dia dalam...


2 ulasan:

Nurul Izza berkata...

haha..nti mjlis kawen aku, tolong wat entry special k..!!

Nurul Izza berkata...

xpa qis, nti kawen kmi jmput..nie pun wat kecik2 ja...