Pengikut

Jumlah Paparan Halaman

my day....

Daisypath Happy Birthday tickers

Khamis, Mac 29

penulisan2u .... jom skodeng jap...


feeling cun(sape yg baca, sila muntah hijau sekarang..)

salam khamis sume2...!!hakhakhak...cik chubby dah boring tahap dewa....x tau npew...nk menulis langsung idea x dak..x pa..kita rest sehari...mmnandangkan berhari2 mngadap lappy(pinjam lappy 1msia ank buah) smpai bjik mata juling bagai..hri kita relax2 kan diri smntera ok....ingt nk tdor...jap lagi la...mn nk tau..tdor nnti mmpi idea bbaaeekkk punya...ye dok....ok2..cik chubby nak story psal novel cik chubby yg akan lncar kt pesta buku nnti bule?(lantak la bule ke tak...ni kan belog cik chubby...hikhikhik..suka hati la nk story hape pon kan..-ayat nak kena lempang ni-) ampun ye kawan2...kpla ting tong ckit...tu yg jd cegitu...ok...cik chubby tulis nvel awal remaja(12-15 tahun)...sebab pblisher request genre tu...ci chubby pon follow la...nk msuk mood bdak2..cik chubby TERpaksa bersahabat dengan budak2...brbulan2 jugaklah hilang 'arah'...berkat kesabaran dan makan banyak...alhamdulillah..mnskrip cik chubby siap..wlpun mcam2 ujian dan hlangan terpksa dtempuh..kdang2 tu pnah jugak la trfikir nk stop sbb trlalu pressure....tp tak boleh..nsib baik kezen cik chubby bg support..dia kta ms tu mmng rasa 'sakit' tpi bila dah jadi buku...tak terkata sbb sronok sngt...smpai skrang cik chubby tk tngok lgi buku cik chubby tu...editor tak hntr emel pon lgi...n insyaallah, cik chubby akn trun pwtc nnt..sbb ada event plncaran ktsa..oppss.. lupa nk gtau...novel cik chubby under Galeri Ilmu Sdn.Bhd.....yg bab novel yg dah siap..yg ni bab mnskrip yg blom siap...haaa..cik chubby skrang tngh siapkan 3 mnskrip..ulangi..3...tttiiigaaa....mmskrip untuk dibkukan(jika dtrima...) dua dr mnskrip tu dah pblis kat satu lman web ni...nama web ni penulisan2u... tajuk novel2 cik chubby yg dah dtrima n dpblish adalah Aku Bukan Lalang (klik) dengan Babysitterku Hantu Bowling!! (klik)..alhmdulillah...blangan pmbaca pun mmuaskan hti cik chubby..wlpun x sberapa...tapi ttap puas hati... klik la link situ..jenguk2 lman web ni...bnyal lgi krya2 pnulis hebat ada dalam tu...antranya suri ryana(M.A.I.D)...hanni ramsul(biarkan Y.M berbicara)...dan bnyak lagi la....free pon free....klau brmnat nk berkrya n tringin nak bgi orang bca krya kita, hntar la kat lmn web ni...klu tak snggup nk wat novel yg beratus2 muka surat tu...try buat cerpen...pon ada....oklah...pnjang plak cik chubby mmbebel kali ni...gian sbb lma x story pnjang2 mcm ni..slalunya curik2 jer hapdate belog ni....nnti cik chubby story mende lain plak ok... :)

p/s : doakan cik chubby agr mnskrip cik chubby dapat dbukukan...kalau tak semua, satu pun dah bersyukur...sbb bukan snang nk buat cerita smpai 400-500 muka surat...(macam mana la novelis siti rosmizah tu buat crta smpai 1000 lbih muka srta untuk novel 7 hari mencintaiku... tabik seperinglahhh!!!)

5 ulasan:

izza ivanka berkata...

amboi..dah jd penulis novel skang..

izza ivanka berkata...

amboi..dah jd penulis novel dah skang...

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

amboiii iza...kmen smpai 2x...hehehe...mna da...pnlis kcil2an ja... :)

ain dzaya berkata...

semoga cita2 cik chubby tercapai ameen...pasnie..glemer la cik chubby dgn karya2 tersendiri...teruskan menulis ye :)

"Ooo.macam ni rupanya lelaki...gurlish sekalian sila berhati hati!".

MiSs ChUbBy ChEeK berkata...

ain dzaya : AMIN..semog akata2 ain menjadi kmyataan...hakhakhak...ssah la nk glemer sbb rmai pnlis2 yg power2 skrang nie...ekceli...jenguk la krya cik chubby kat link ni....
http://www.penulisan2u.my/index.php?s=Qisha+Nur